Забавни дейности в ДГ Вълшебство:Изобразително изкуство


В школата могат да вземат участие деца от 4- 6 годишна възраст.
Рисунките на децата от детската градина са огледало на познавателния и емоционолен свят във времето, когато детето неможе да изразява писмено своите мисли, тогава неговото творчество – рисунката има роля на писмо – информация, която се чете от възрастните.Така рисуването има значение за знанията и сръчността, за израстването на детето.
Да рисуваш в школата по изобразително изкуство в детската градина, означава да изучаваш човевешкото тяло, тово на любимото животно или птица и как да го нарисуваш.
Какво е пейзаж – да опознамвам природата, какво е портрет – да опознавам себе си и семейството. Колко и какви цветове познаваме, как да комбинираме техники и материали.
Работим с керамична глина и декоротивна маса, за да декорираме предмети и форми. Използваме акрилни и темперни бои, текстилни техники, хартия тишу и декупажни лакове, и бои, природни материали и други.Всички материали се осигуряват от школата.
Рисуването в школата означава още изграждане на естетически критерий, технически умения и най важното наслада и удовлетворение от творчеството. Именно то, творчеството веднъж усетено в ранна възраст ще съпровожда изграждането на детето в личност.Заниманията се провеждат 1 път седмично
Срок на обучение от м. Октомври до м. Май


РЪКОВОДИТЕЛ: КАЛЪЧЕВАPowered by Suzara design studio